Proeven en proberen

Mixed media is eigenlijk wel het allerleukste. Dat bedacht ik net weer. Natuurlijk bedacht ik dit eerder ook al een keer, ik heb er tenslotte mijn eigen baan omheen bedacht. Maar ik kwam er net weer op omdat ik bij een paar dingen dacht: 'oeh leuk, dat zou ik ook wel willen' en vervolgens realiseerde ik me dat dat kan! Want het past allemaal bij mixed media én het past bij mij om te proeven en proberen.

Weten welke plannen ik heb om te proeven en proberen?

Komt hier mijn lijstje:

  • Vanmiddag vouw ik denk ik een paar mooie cadeaudoosjes. Gewoon van vouwblaadjes of ander papier dat we in huis hebben. Vond een boekje over vouwblaadjes.

  • En ik wil heel rechte strookjes papier knippen en eens uitproberen hoe je mooi dingen maakt met papierfiligraan technieken. Of quilling zoals het nu geloof ik heet. Leek me verstandig om eerst zélf stroken te creëren en aan papierfiligraan te proeven. Je zult zien dat ik anders van alles aanschaf terwijl ik het nog proberen moet!

  • In een tas van mijn moeder vond ik nog verschillende haakboeken - zal ik nu dan toch eens…

  • Of de nieuwe Kumihimo schijf die ik van sinterklaas kreeg. Daar kan ik ook mee aan de slag gaan en prachtige touwtjes maken en straks verwerken in een mixed media schilderij.

  • We hebben ook nog een paar vuilniszakken staan met oude kleding. Ik kan spelen met de technieken voor landschapjes in textiel. Óf ik knip allemaal vierkanten uit de oude kleding! Maak ik er een grote lap van - goed voor een paar schilderschorten!

  • En van macramé weet ik alleen maar de weitasknoop. Ik heb nog wel plek voor een paar plantenpotten in mooie nieuwe macramé hangers!

Inspiratie

Toen ik een paar weken geleden (met mijn oudste dochter) in Brugge was, zag ik een mixed media werk in een expositieruimte. Heel groot was het werk. Een zelf?portret waarbij de lijnen van het gezicht een grote opstaande rand hadden gekregen. Eigenlijk was het een soort papier filigraan. Ik denk dat het heel goed past bij mijn werk. Het voelde eerst nog voor mij dat het spieken en afkijken zou zijn, als ik er ook mee aan de slag zou gaan. Maar ik zie het ook wel als inspiratie. Want wat ik doe, zal toch heel anders worden.

Kijk dit was het werk dat ik in Brugge zag, van Ingrid Paulussen, het heet Marizza:

Proeven tijdens de creatieve vakantie

In april is er weer een mixed media meerdaagse waar de deelnemers ook gaan proeven. Eigenlijk net als ik. Misschien past het me om een van de dingen van mijn lijstje te verwerken tot een 'proeverij' voor die creatieve vakantie. De eerste voorbereidingen voor die midweek zijn al in volle gang. Het thema 'thuis' zingt dan ook al rond in mijn hoofd. Want wat is nu thuis? En wanneer voel je je thuis en op je gemak?

Daarover een andere keer. Nu lekker iets van mijn lijstje kiezen!

 

Fijne dag nog!

 

#proberen
#gemengdetechnieken
#mixedmedia
#papierfiligraan
#quilling
#kumihimo
#macramé
#haken
#stofrestjes
#vouwblaadjes
#origami
#papierkunst
#ingridpaulussen
#creatief 
#creatievevakantie

 

© 2021 - 2023 metmarrit.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel