Libelle ingezet in workshop Kunst & Klets

Kunst & Klets is een idee van Taal voor Twee en Met Marrit

Een lach op het gezicht en vol in de concentratie. Met de workshop Kunst & Klets krijgen taalleerders de unieke kans om het oefenen van de Nederlandse taal te combineren met kunstcreatie. Afgelopen zaterdag 3 december ging een groepje aan de slag met een artikel uit de Libelle - het ging over geluk - en ze verbeeldden een vis. Hoe toepasselijk, want ze voelden zich overduidelijk op hun gemak, ontspannen en blij. Je zou kunnen zeggen 'als een vis in het water'!

Kunst & Klets workshops zijn ontstaan uit het idee dat het leren van een taal leuk mag zijn. Met creativiteit en kunst erbij gaat het leren makkelijker en meer vanzelf. Geweldig aan de Kunst & Klets workshops is dat ze laagdrempelig zijn en heel divers van thema. Zo hebben de thema's Nederland, geluk en voeding al plek en vorm gekregen. Maar eigenlijk is álles mogelijk.

Tijdschrift Libelle gaf onlangs een editie in eenvoudig Nederlands uit, vol met artikelen die net even minder ingewikkeld zijn, qua woorden, opbouw en lay-out. Een waardevol initiatief. En een bron van inspiratie. Ook de 'gewone' tijdschriften worden ingezet bij de Kunst & Klets workshops. Zo worden kleurrijke pagina's verscheurd tot fijne snippers die een kunstwerk net even wat extra's geven of er worden woorden gezocht om uit te knippen en te verwerken. Multifunctioneel materiaal dus!

De Bibliotheek aan den IJssel boekte deze workshops voor haar locatie in Krimpen en binnenkort vindt ook de eerste workshop plaats in Capelle. In 2023 volgt de Bibliotheek van Gouda. De workshops zijn bedacht en worden gegeven door Inge Olivier, NT2 docent, en Marrit van Luxemburg, mixed media beeldmaker. Het concept Kunst & Klets is niet alleen passend voor taalleerders, maar kan ook goed ingezet worden bij laaggeletterden.

— — —

Meer informatie? Bekijk ook onze flyer.

Inge Olivier, NT2-docent
Tel. 06 496 16 930
taalvoortwee@gmail.com
www.taalvoortwee.nl 

Marrit van Luxemburg, Mixed Media Beeldmaker
06 - 33 72 87 59
contact@metmarrit.nl
www.metmarrit.nl 

 

© 2021 - 2023 metmarrit.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel