TIJD
een gevoelig thema

Wanneer ik nadenk over tijd, kan ik verstrikt raken. Ik zie de draden meteen al in de knup.
Tijd is moeilijk te vatten en te begrijpen. Je kunt terugkijken in de tijd - enkele weken of vele jaren - en soms kan een tijdlijn je ook helpen, het geeft ordening en overzicht op alles wat er gebeurd is. Met weemoed en verdriet overzie je dan. Zo zie ik mezelf in de meest onmogelijke houdingen genieten van een boek en heb ik een beeld van mezelf al prutsend met cassettebandjes en geluidopnames. Maar ook mis ik de scheve lach van mijn broer die met zijn lange lijf bij onze koelkast staat en cola pakt.

Tijd heeft ruimte voor fijne dingen. Maar het is een kunst om die fijne dingen een blijvende plek te geven en her-te-beleven. Ze niet te laten ondersneeuwen. Maar hoe doe je dat? En hoe kan ik dat weergeven en verbeelden in mijn kunst? Ik ben er nog niet over uit.

Ik worstel met de tijd. Of misschien worstel ik wel vooral met dat wat er gebeurt in tijd. Mensen die elkaar pijn doen, met kwade en wrede opzet. Maar ook met dat wat mensen overkomt. Ziekte en ongeluk. Hoe kan ik me neerleggen bij het verliezen van mijn broer? Ik hoor negen of tien jaar ouder dan hij te zijn. En straks dan wordt dat elf jaar. Ik wíl dat niet. Ik verzet mij.
Tevergeefs. 

Thema tijd in de Mixed Media Midweek
Volgende week komen er weer vier deelnemers naar de mixed media midweek in Roggenstede - met het thema tijd. Een gevoelig thema, maar het gaat een mooie week worden, daarvan ben ik overtuigd. Zo kijk ik gelukkig ook vooruit. Ik ga verder. Hup de nabije toekomst in. Dag voor dag.


De tijd heelt alle wonden, maar slaat ook grote gaten.
Ik maakte een gitaar. Zonder snaren. De muziek is weg. De snaren - een wirwar garen - overstelpen en klinken niet.
De klankkast is leeg als het gat in mijn ziel.

 

#rouw
#verdriet
#tijd

#muziek
#rockmuziek

#progressieverock
#Jogchum

#ikmisje
#grotelevensvragen
#kunst

© 2021 - 2023 metmarrit.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel