Grijze dagen

Het is januari en het is grijs. Ik hoopte nog zo op een aantal blauwe luchten. Negentien jaar geleden ben ik getrouwd met Marcel. Het was toen koud, het vroor. Maar de lucht was blauw. Prachtig!

Deze januari is een andere.

Soms heb ik het gevoel dat alles van mij afhangt. Voel ik me grauw? Dan is het dat buiten ook. Ben ik vrolijk? Dan komt er een lekker muziekje op de radio. Heb ik er vertrouwen in? Dan komt het wel goed.

Maar als je dan eens denkt dat alles fout gaat en het gáát ook werkelijk fout. Dan zit je. Dan voelt het ook alsof het door jou komt. Had ik nu maar mn kop op gehouden en vertrouwen gehad. Had ik die vrouw maar geloofd die er zo van overtuigd was dat het goed kwam. Waarom was ik vol twijfel? 

Het zijn grijze dagen.
Maar alles hangt werkelijk níet van mij af. Ik ben maar nietig en onmachtig.

Ik heb eerder deze maand een zwarte week ingesteld. Een week van rouw om mijn broer? Misschien. Maar ik houd ook gewoon van zwart. En ik wilde daarmee werken. Misschien neig je er wel naar als je rouwt. Dat zwart vanzelf is. 

Samen met grijstinten kon ik mijn lege vlakke gevoel, mijn rouw in een mixed media kunstwerk stoppen. Dit ‘Meisje in zwart’ is nu klaar. 

Maar ik merk dat ik zelf nog niet klaar ben. Rouw is natuurlijk niet voorbij in een twee maanden. Het is voor de rest van je leven.

 

| rouw kopop twijfel waarom zwarteweek rouwenvoorderestvanjeleven 
meisjeinzwart 
mixedmediaaart mixedmediakunst mixedmedia gemengdetechnieken embroidery bordurenopcanvas papierkunst snippersplakken papierinkunst 
metmarrit netevenanders 

 

© 2021 - 2023 metmarrit.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel