Wat is Mixed Media?

Mixed Media is een kunstvorm waarbij verschillende materialen en technieken gebruikt worden. Dit mag logisch en voor de hand liggend gedaan worden, maar onlogisch en vreemd toepassen kan juist ook. Materialen als verf, inkt, touw, knopen, papier en gedroogde bladeren of bloemen worden vaak gebruikt

Bij Mixed Media zijn er eigenlijk geen regels. Je kunt je creativiteit zijn gang laten gaan!

In het Nederlands wordt de kunstvorm Mixed Media eigenlijke 'gemengde techniek' genoemd.

Digitale Mixed Media

Een moderne variant van mixed media bestaat ook: digitale mixed media. Hierbij worden componenten van foto's samengevoegd en met computerprogramma's bewerkt.

Mixed Media Art

Bij Met Marrit spreken we vaak van Mixed Media Art of Mixed Media Kunst. Dit is omdat mensen bij alleen Mixed Media vaak aan Multimedia denken. De term multimedia verwijst naar meer dan alleen kunstmedia. Bij multimedia gaat het om zintuigelijke kunstmedia, zoals beeld (visuele media), geluid, muziek en drama. 

Borduursteken / embroidery

De Mixed Media Art die ik bij Met Marrit aanbied in workshops en knutselpakketten heeft vaak een onderdeel borduren of embroidery. Deze toepassing op het kunstwerk geeft vaak een krachtig en aansprekend effect. In de doeken die ik zelf maak verwerk ik dat ook vaak. Verder pas ik graag snippers van tijdschriftenpagina's in mijn werk en zijn zwarte lijnen favoriet.

 

 

Mixed Media

Mixed Media Art

Mixed Media Kunst

Gemengde techniek

 

Nieuwsmail?

Natuurlijk, die is er! Meld je aan via deze link en ontvang GRATIS een printable verjaardagskalender met prachtige Mixed Media afbeeldingen!

 

© 2021 metmarrit.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel