Kinderfeestje: leuk of niet zo?

Natuurlijk vinden we dat het antwoord 'leuk' moet zijn. In ieder geval voor de jarige. Want als je het moet regelen is het soms meer een 'ding' dan echt 'leuk'. Al de jaren dat ik kinderfeestjes heb georganiseerd voor onze drie dochters hebben mij geleerd dat een goede voorbereiding en een eenvoudig programma essentieel zijn. Uiteraard is er meer dat helpt. Ik zet het even op een rijtje, wel zo handig!

1. Plan het samen met je kind
Een verrassing lijkt leuk, maar je kind mee laten denken werkt vaak beter. Je kunt rekening houden met zijn of haar wensen en de spanning van wat er te gebeuren staat, neemt voor een groot deel af. Verzin dus samen een plan voor wat je gaat doen!

2. Niet te veel
Loop het hele programma door en noteer wat je ervoor nodig hebt. Uitschrijven per 10 minuten is ook nog niet zo'n gek idee. Het helpt je om grip op het feestje te krijgen. Het helpt ook om niet veel en veel te veel te plannen. Tijd voor niks is vaak prima. Samen lachen en rondhangen of spelen mag best onderdeel zijn van het kinderfeestje.

3. Voorbereid: maak lijstjes
Maak een boodschappenlijst voor het eten en maak ook een lijstje voor benodigde spullen/ attributen. Ga je voetballen? Zorg voor de bal en check het veldje vast op viezigheid! Ga je zwemmen? Pakjes drinken halen! Ga je voor creatief? Dan heb je voldoende knutselspullen in huis nodig!

4. Realistische verwachtingen
Door samen met je kind te bedenken wat het gaat worden, zijn de verwachtingen realistisch. Maar denk ook aan je eigen beeld erbij. Bereid je voor op herrie en troep en vooral ook op een huilende jarige. Gebeurt één van deze drie niet? Dan scheelt dat alleen maar. En omdat je er al rekening mee gehouden hebt, hoef je er waarschijnlijk minder van te zuchten. Ook fijn!

5. Makkelijk
Maak het jezelf niet te moeilijk maar houd het makkelijk! Uitnodigingen kun je je kind zelf laten maken of koop een leuke kaart als uitnodiging. Heb je eigenlijk maar weinig tijd? Koop dan een cake om te versieren en ga niet zelf bakken. Ben je niet zo van de creatieve ideetjes? Regel dan een kant en klaar knutselpakket of een workshop. Zie je op tegen het zwembad? Vraag gezellig iemand mee. Sowieso handig om naast jezelf een andere 'begeleider' te hebben! Maak het je niet te moeilijk en vraag vooral niet van jezelf dat je het allerbeste en meest originele kinderfeest ever moet neerzetten!!! Houd het makkelijk voor jezelf :-)

Al met al: antwoord op de vraag of een kinderfeestje leuk is of niet zo, heb ik eigenlijk niet...

 

© 2021 - 2023 metmarrit.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel